IZVANUČIONIČKA NASTAVA TREĆIH RAZREDA

IZVANUČIONIČKA  NASTAVA TREĆIH RAZREDA

Osijek-Đakovo-Orlov put, 29.svibnja 2018.

Učenici trećih razreda naše škle sa svojim učiteljicam proveli su planiranu izvanučioničku nastavu u središte naše županije grad Osijek .

Krenuli su u ranim jutarnjim satima.Mnogi su bili nesispavani, jer je uzbuđenje bilo jače i od sna.

Uz pratnju vodiča posjetili su: najstariji dio grada Tvrđu, Trg sv.Trojstva, Muzej Slavonije, prošli vožnjom Europsku aveniju, razgledali Župnu crkvu sv.Petra i Pavla,Trg Ante Starčevića,zgradu županije i HNK. Saznali su mnoge pojedionsti o navedenim sadržajima i ponovili ono što su naučili prije u školi.U Đakovu su razgledali poznatu đakovačku katedralu.Posjetili su poznatu Pastuhanu, najstariju ergelu lipicanera u Hrvatskoj, te saznali brojne informacije o tim plemenitim konjima. 

Odmorili su se i ručali na eko-imanju Orlov put i imali priliku kušati ekološku hranu i promatrati domaće životinje.Vožnja konjskom zapregom ostat će u trajnoj uspomeni.Pred kraj dana posjetili su Zoološki vrt do koga su se vozili kompom. Večini učenika to je bila prva vožnja kompom.Posjetili su i novu atrakciju u Osijeku, mlin –brod na Dravi, prisjetili se davnih vremena kada je na Dravi bilo puno vodenica, kušali su ekološki kruh... Na kraju su svoje dojmove razmijenjivali na igralištu Zooland uz sladoled i osvježenje.Vratili su se umorni, ali zadovoljni s brojnim uspomenama na druženje s prijateljima i novim poznansvima.U smiraj dana stigli su u Našice gdje su ih čekali njihovi najdraži. Još će danima prepričavati što su vidjeli i doživjeli.Brojne fotografije koju su snimali “užarit” će mobitele dok ih budu pokazivali po tko zna koji put.

Bilo je to prvo zajedničko putovanje i druženje.
                                                                                                                               Mali novinari, 3.b razred















































































Primjedbe

Popularni postovi