RAZLIKE NAS POVEZUJU

Prijateljstvo
Ivan se druži s dječacima i djevojčicama različite boje kože.Često su se prepirali i svađali zbog toga.Ljutili su se jedni na druge.Kada su njihove igre završile, bili su usamljeni.Tada su shvatili da su se svađali bez pravog razloga.Drugi dan svi su bili ponovo na igralištu. Bilo im je žao za sve ružne riječi. Ponovo su bili zajedno. Bili su prijatelji.
N.Lamot

Pismo
Tina je napisala pismo prijateljici Ivani u Njemačku. Uzalud je čekala odgovor.Odgovor nikada nije stigao.Tina je bila tužna.Naljutila se na svoju prijateljicu Ivanu,jer je mislila da joj ona ne želi odgovoriti na pismo. U pismu je pitala Ivanu može li joj doći u posjet s roditeljima. Tina je ipak krenula na put. Kada je stigla,potražila je Ivaninu kuću. Pitala je prijateljicu zašto joj nije pisala.Ivana je bila iznenađena, jer nije dobila nikakvo pismo.Tada je Tini sinulo,pa zaboravila je staviti marku na pismo.Nesporazum se razjasnio.Prijateljstvo se nastavilo.
K.Janeski

Jezik
Marko se s roditeljima doselio u Njemačku. Bio je nesretan, jer ga nitko nije razumio što govori. Nije se mogao sporazumjeti s drugom djecom. Jednoga dana prišao mu je jedan dječak i pozdravio ga.Marko je bio iznenađen,razumio ga je.Pitao je dječaka je li on Hrvat.Dječak je odgovorio da nije,ali svake godine dolazi u Republiku Hrvatsku na ljetovanje.Tako je naučio naš jezik.Marko je bio sretan što je našao novog prijatelja.Odlučio je naučiti njegov jezik.Novi prijatelj mu je pomogao.
E.Starčević

Najbolje prijateljice
Vesela Lana šetala je ulicom.Ususret joj je došla djevojčica koja joj je rekla da ima ružnu frizuru i da je ružna.Lana  se rastužila.Kada je došla kući mama ju pitala što joj se dogodilo.Lana je sve ispričala svojoj mamai.Mama ju je tješila i obećala potražiti tu djevojčicu.Drugi dan su se sreli u gradu.Djevojčica joj je prišla.Ispričala se i zamolila da budu prijateljice,jer stanuju u blizini.Lana se razveselila što će imati još jednu prijateljicu.
S.Sabljak

Svađa
U Kini živi djevojčica Lea.Fran je dječak koji je došao iz Francuske.Igrali su se.Lea se često rugala Franu zbog njegove tamne kože.Govorila mu je ružne riječi.Njihovi prijatelji su im govorili da se ružno ponašaju.Nisu željeli slušati njihovu svađu.Fran i Lea su se uplašili da će izgubiti sve prijatelje.Više se neće nikome rugati,jer je tužno biti sam.
M.Butković

Medonja i Lisac
Medonja i Lisac  nisu se mogli sporazumjeti.Govorili su različitim jezicima .Kada su se sreli nisu gledali jedan u drugog.Medonja je tražio rjčnik.Pronašao je riječ koju je Lisac stalno ponavljao.Saznao je da je to pozdrav.Kada se budu ponovo sreli i Medonja će pozdraviti Lisca.
P.Softa

Igra
Ivica živi u Našicama.Jednog dan u razred je došao novi učenik. David  je došao iz Engleske.Sjedio je s njim u klupi.Nije ništa pričao.Na odmoru su igrali nogomet i pozvali Davida u igru.David je bio dobar timski igrač.Jedan dan su išli u muzej i kino.David više nije bio sam.Imao je puno prijatelja,cijeli jedan razred.

L.Knežević

Primjedbe

Popularni postovi